Historisk VM-seier for Portugal – vant 2-0 mot Vietnam

Portugal hadde få problemer med å slå Vietnam i fotball-VM torsdag. Foto: Abbie Parr/ AP/ NTB. Foto: NTB

Stortalentet Kika Nazareth (20) scoret sitt sjuende landslagsmål da Portugal vant sin første kamp i fotball-VM noensinne med 2-0 mot Vietnam i gruppe E torsdag.

Portugiserne spilte gnistrende angrepsfotball fra første spark på ballen, og før fem minutter var passert i Hamilton hadde forhåndsfavorittene to store muligheter til å score kampens første.

På den tredje store sjansen lå ballen omsider i mål til 1-0 for Portugal signert Telma Encarnacão. Etter drøye 20 minutter var ledelsen doblet etter en kontrollert avslutning fra Kika Nazareth. I tillegg til to scoringer kom portugiserne til flere farligheter uten ytterligere nettsus før pause.

– Dette så rett og slett hjelpeløst ut, var den brutale dommen fra NRKs fotballekspert Bengt Eriksen over Vietnams første 45 minutter.

Etter sidebyttet fortsatte Portugal sjanseproduksjonen med blant annet to treff i tverrliggeren, men flere mål ble det ikke Hamilton.

Tre poeng bringer Portugal ett poeng bak USA og Nederland i pulje E før den siste runden i gruppespillet. Portugiserne er etter alt å dømme avhengige av en seier mot den regjerende verdensmesteren for å ha muligheten til å ta seg videre til åttedelsfinale.