Hopp: Norsk lagsølv i europalekene

Eirin Maria Kvandal hoppet lengst av de norske i mikskonkurransen i europalekene i Polen. Her er hun fra årets VM i Planica. Foto: Heiko Junge / NTB
Eirin Maria Kvandal hoppet lengst av de norske i mikskonkurransen i europalekene i Polen. Her er hun fra årets VM i Planica. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges hopplag ble nest best i europalekenes mikskonkurranse i normalbakken i polske Zakopane. Det var et stykke opp til suverene Østerrike.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pallen fikk samme rekkefølge som stillingen etter første omgang. Østerrike slo Norge med 62,6 poeng, mens Slovenia tok bronsen. Resten av feltet var vesentlig dårligere enn medaljevinnerne på plastdekket.

Eirin Maria Kvandal hoppet lengst av de norske med et svev på 100 meter i finaleomgangen. Hun noterte 97,5 i sitt første hopp.

Anna Odine Strøm (94 og 95 meter), Robert Johansson (99,5 og 98) og Marius Lindvik (92,5 og 94,5) var også en del av Norges mikslag.

Sølvet var Norges første hoppmedalje i europalekene. Sommermesterskapet består av 26 idretter, og skihopping er den eneste tradisjonelle vintersporten ble invitert.

Lørdag skal herrene i gang i storbakken, mens kvinnene hopper der dagen før.