Datatilsynet: Strømming av barneidrett kan i praksis bli umulig

Det kan i praksis bli ulovlig å strømme barneidrett. Foto: Annika Byrde / NTB
Det kan i praksis bli ulovlig å strømme barneidrett. Foto: Annika Byrde / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Datatilsynet mener strømming av barneidrett som hovedregel ikke kan gjennomføres lovlig etter personvernregelverket, skriver VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette kommer fram i en ny veileder fra Datatilsynet.

– Med dagens løsning, og basert på hvordan vi ser det i dag, så vil det i de fleste tilfeller være vanskelig, sier direktør i Datatilsynet, Line Coll, til VG.

Det har vært het debatt om strømming av barneidrett den siste tiden. Konseptet MyGame har vært under kritikk etter at det ble lansert i Norge.

– Dersom idrettslag eller tjenester strømmer lagidrett for barn, utover toppidrettsarrangementer med allmenn interesse, så er det etter vår vurdering stor risiko for å behandle personopplysninger ulovlig, sier Coll.

MyGame har ikke besvart VGs henvendelser.

Datatilsynet ønsker nå innspill fra flere aktører. Veiledningen skal sendes til Norges idrettsforbund, Kommunesektorens organisasjon (KS), Barneombudet og de største private aktørene innen strømming av norsk breddeidrett.

Coll sier videre at mange er bekymret for utviklingen.

– Vi får en økende mengde henvendelser om dette temaet, fra både foresatte, klubber, arenaeiere og andre involverte aktører, og flere er bekymret for utviklingen, sier Coll.