Ingen beinbrudd for Ada Hegerberg

Ada Hegerberg hjelpes av banen i Norges 1-0-kamp borte mot Belgia i VM-kvalifiseringen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Ada Hegerberg hjelpes av banen i Norges 1-0-kamp borte mot Belgia i VM-kvalifiseringen. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ada Hegerberg (27) slapp unna bruddskader i Norges 1-0-seier mot Belgia. Det viste røntgenundersøkelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Fotballforbund gikk ut med siste status rundt Hegerberg lørdag. Nyheten kom under et døgn etter at kvinnelandslaget løste billett til neste års VM-sluttspill.

– Det er positivt at det ikke ble påvist brudd. Hun har imidlertid fått et såpass kraftig spark at beinet trenger å leges, så hun kommer ikke til å spille mer på denne samlingen, sier landslagslege Said Tutunchian i en uttalelse.

Hegerberg fikk skaden drøyt en time ut i kampen i Leuven. Foten hennes ble hengende igjen etter en duell med Belgias stopper Amber Tysiak. Lyon-spissen hadde tydelige smerter og lå nede i flere minutter.

Støttet av banen

TV-bildene viste at hun holdt seg til det venstre beinet etter å ha fått et spark. Det ble kalt på båre, men Hegerberg greide å gå av banen med støtte av det medisinske personellet.

Episoden skjedde noen minutter etter at Tuva Hansen hadde scoret det som ble Norges vinnermål med et flott skudd fra like utenfor 16-meteren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hegerberg gikk med krykker etter oppgjøret.

Skademareritt

I fjor høst gjorde hun comeback etter et langvarig skademareritt. Et ødelagt korsbånd i kneet og senere en stressfraktur i skinnbeinet holdt henne ut av spill i godt over 600 dager.

Tidligere i år var Hegerberg tilbake for Norge for første gang siden sommeren 2017.

Landslagsledelsen vurderer å hente inn en erstatter for spissen til tirsdagens hjemmekamp mot Albania på Ullevaal stadion.