Spesialsydd opplegg og utgiftene dekket på Klæbos høydetur

Johannes Høsflot Klæbo under 15km i Toppidrettsveka på rulleski i Granåsen. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / NTB
Johannes Høsflot Klæbo under 15km i Toppidrettsveka på rulleski i Granåsen. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Høsflot Klæbo er sikret full oppfølging under høydeoppholdet i USA. Han reiser søndag og blir borte i godt over tre uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Park City får han en haug av ressurser til rådighet. – Jeg får tilgang til alle ressursene som det amerikanske landslaget har der borte. Det vil si basseng, sykkel, styrkerom, fysioterapeut, lege og alt annet jeg ønsker, røper Klæbo overfor Adresseavisen.

Norges Skiforbund dekker Klæbos utgifter i forbindelse med turen. – Vi har fått til et veldig bra og kostnadseffektivt opplegg, sier langrennssjef Espen Bjervig.

Klæbo sier spesialavtalen er en viktig faktor for at han reiser til USA. – Det kunne blitt utfordrende med akutte ressurser på et mindre sted enn Park City. Nå har jeg en god plan og alle fasiliteter som trengs. All hjelpa jeg har fått av dem har vært viktig for oppholdet.

Klæbo har slitt med en muskelskade i noen uker. Han er ikke frisk, men gikk renn på rulleski i Trondheim lørdag. Det endte med 9.-plassen.