Farah blir ikke straffet etter avsløringen

Det britiske innenriksdepartementet vil ikke foreta seg noe etter at Mo Farah avslørte at han kom til Storbritannia ulovlig. Foto: Adam Davy / Pool via AP / NTB
Det britiske innenriksdepartementet vil ikke foreta seg noe etter at Mo Farah avslørte at han kom til Storbritannia ulovlig. Foto: Adam Davy / Pool via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias innenriksdepartement opplyser at det ikke vil få konsekvenser at Mo Farah ble smuglet til kongeriket i ung alder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kom fram i en dokumentar på BBC at han fikk navnet Mohamed Farah av dem som brakte ham fra landet Djibouti i en alder av ni år. Hans egentlige navn er Hussein Abdi Kahin, og han ble født i Somaliland.

Farah hevder han var et ungt offer for trafficking.

Farah, som ble den første britiske friidrettsutøveren til å vinne fire OL-gull, sa at barna hans motiverte ham til å fortelle sannheten om fortiden sin. Farah er også utnevnt til kommandør av det britiske imperiets orden for sine prestasjoner innen friidrett.

En talsperson for det britiske innenriksdepartementet opplyser tirsdag at de ikke vil reagere mot Farahs ulovlige statsborgerskap, og at «det er feil» å antyde det, ifølge LBC.

Departementets veiledning på temaet sier at «et barn ikke er medskyldig i å få statsborgerskap ved bedrag».