Norges EM-rival England varmet opp med 3-0 over Belgia

Rachel Daly (til v.) scoret i Englands EM-oppkjøringskamp mot Belgia. Her er hun i aksjon mot Caroline Graham Hansen i en kamp mot Norge, som blir motstander også i sommerens sluttspill. Foto: Marit Hommedal / NTB Foto: NTB

Englands kvinnelandslag i fotball gjorde det betydelig bedre i Wolverhampton enn mennene. Belgia ble slått 3-0 i torsdagens EM-oppkjøringskamp.

Det skjedde på arenaen der mennene ble knust 0-4 av Ungarn i nasjonsligaen tirsdag.

England er favoritt i Norges EM-gruppe og er nå ubeseiret i 12 kamper under sin nederlandske landslagssjef Sarina Wiegmann. Laget sløste med sjansene i første omgang, men Wiegmann lyktes med byttene og så to innbyttere score de første målene.

I det 62. minutt ble Chloe Kelly spilt fram av Lucy Bronze. Hun skar inn i feltet og skjøt i mål via beinet til Amber Tysiak.

Fire minutter senere ble det flipperspill i feltet etter et hjørnespark. Leah Williamsons skudd ble blokkert, men Rachel Daly banket returen i nettet.

Både Kelly og Daly kom inn ved pause.

Tålmodig

I det 83. minutt ble Belgias keeper Nicky Evrard oppført med selvmål da WIlliamsons skudd i tverrliggeren gikk i mål via henne.

– Vi dominerte kampen og skapte masse sjanser, men greide ikke å score før pause. Vi ga dem bare en sjanse. I pausen ba jeg om flere løp, og om tålmodighet, sa Wiegmann til ITV.

Hun trakk særlig fram Kelly, som kom med i EM-troppen etter å ha kjempet seg tilbake fra en alvorlig kneskade.

– Det var stort å være tilbake i lanslaget, og fantastisk å score også, sa Manchester City-spilleren selv.

Møter Norge

Belgia er i Norges VM-kvalifiseringsgruppe. Norge slo belgierne 4-0 på Ullevaal i fjor høst og har på grunn av det VM-billetten dypt nede i lomma før høstens avsluttende kamper.

Norge møter England i Brighton 11. juli. England har igjen oppkjøringskamper mot Nederland i Leeds 24. juni og mot Sveits på bortebane 30. juni, før laget møter Østerrike i EMs åpningskamp på Old Trafford 6. juli.

Norge spiller sin første kamp mot Nord-Irland i Southampton dagen etter.