Jakob Ingebrigtsen rett bak europarekorden – satte norsk rekord

Jakob Ingebrigtsen tok en seiersrunde på Bislett stadion.
Jakob Ingebrigtsen tok en seiersrunde på Bislett stadion.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jakob Ingebrigtsen var 14/100 sekund unna Steve Crams europarekord på en engelsk mil under Bislett Games. Han vant med 3.46,46.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den europeiske rekorden til Steve Cram ble satt helt tilbake i 1985, også på Bislett. Den lyder på 3.46,32.

Ingebrigtsens tid er norsk rekord og årsbeste i verden. Det var den første norske vinneren av drømmemila i Bislett Games.

– Det var på tide. Da jeg kom ut på stadion, tenkte jeg at nå ligger alt til rette for et godt løp. Det var en fin opplevelse i oppkjøringen til VM. 14 hundredeler er ikke mye, men det ble et ganske så ideelt løp. Jeg fikk ut det jeg var god for i kveld, sa han.

Han var ikke altfor skuffet over at det ikke ble europarekord.

– Man kan ikke ta alt på en gang. Jeg er veldig glad for å komme under 47 sekunder. Jeg er godt fornøyd. Det er greit å ha noe å springe for neste år også.

Rett til USA

Trolig drar Jakob og brødrene Filip og Henrik til høydeopphold i Flagstaff i Arizona i USA allerede fredag. Deretter venter det en precamp sammen med andre norske utøvere i Berkeley i California.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jakob Ingebrigtsen har løpt sitt siste løp før VM starter i Eugene i Oregon 15. juli.

– Nå er alt fokus på VM. Jeg må gjøre det rette for at det skal gå bra i VM. Det blir mest sannsynlig ganske kjapt tilbake til god mengdetrening, og forhåpentlig med en ny runde med formtopp inn mot de første rundene i VM, sa Ingebrigtsen til den skrivende delen av den norske pressen.

Dobling?

Han fikk også spørsmål om hva han tenker om dobling av distanser i VM.

– Hm, det kan bli spennende.

– Hvor mye har du å gå på inn mot VM?

– Altfor mye. Nei, da. Man må spille med de kortene man ha. Det er mye som spiller inn, forholdene og dagsformen. Det viktigste er å ta et løp om gangen.

Henrik og Filip Ingebrigtsen løp begge 5000 meter på Bislett. Begge løp med akillesproblemer. Filip valgte å bryte løpet, mens Henrik fullførte til en tid i overkant av 13.48.