Tennis: Rankingfall for Ruud

Casper Ruud faller tre plasser på den oppdaterte ATP-rankingen. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB Foto: NTB

Norges fremste tennisspiller Casper Ruud faller tre plasser på den oppdaterte ATP-rankingen etter svake resultater de siste ukene. Han er nå nummer ti.

Nordmannen røk ut av ATP Masters 1000-turneringen i Madrid i 2. runde onsdag. Etter som at motstandere rundt gjorde det bra falt han flere plasser. Sjuendeplassen han falt fra er karrierebeste for ham.

– Sammenlignet med fjoråret, da mye gikk min vei og jeg stadig vant kamper etter å ha reddet settballer og matchballer, har det vært litt stang-ut i det siste på grusen i Europa, sa Ruud til NTB etter Madrid-tapet.

Der gikk Carlos Alcaraz til topps, og noterte seg samtidig for ny bestenotering med sjetteplass. Han klatret fra niendeplass med seieren. Forbi Ruud klatret også canadiske Felix Auger-Aliassime og russiske Andrej Rublev.

Etter finaletapet for Alcaraz i Miami Open på hardcourten tidlig i april, har ikke nordmannen tatt seg til semifinale i noen av de fire siste turneringene han har spilt.

Det gjelder Masters-turneringen i Monaco, ATP 500-turneringen i Barcelona, ATP 250-turneringen i München og sist Masters-turneringen i Madrid.

Neste turnering for Ruud er en ny Masters 1000-turnering, denne gang i Roma. Også den spilles på grus.