Severin Freund legger opp

Severin Freund i svevet i skiflygingsbakken i Planica, der han søndag avsluttet sin karriere. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB
Severin Freund i svevet i skiflygingsbakken i Planica, der han søndag avsluttet sin karriere. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den meritterte tyske hopperen Severin Freund (33) fortalte søndag at sesongavslutningen i skiflygingsbakken i Planica ble hans siste renn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De siste ukene har jeg innsett at min tid som aktiv utøver er i ferd med å ta slutt. Jeg har hatt mange flotte år som skihopper, sa han før han med hopp på 190,5 og 210 meter endte tredje sist i finalerennet.

– Jeg har hatt stor suksess tidligere år og er tilfreds med det jeg har oppnådd. Jeg kan avslutte dette kapittelet i livet mit slik jeg ønsker.

33-åringen har vunnet 22 verdenscuprenn og ble verdenscupvinner sammenlagt i 2015. Han vant OL-gull for lag i 2014 og har 11 VM-medaljer i hopp og skiflyging, derav fire gull.

Siste tittel kom i lagkonkurransen i Oberstdorf i fjor. Da var han tilbake etter alvorlige skadeproblemer med korsbåndskader som satte ham utenfor i to år.

– Jeg kommer til å savne ham veldig. Han var mitt idol i mange år, og jeg lærte mye av ham. Han hadde en utrolig karriere, sa lagkameraten Karl Geiger.