Coronakrøll fra EM-arrangøren: Surret med karantenereglene

Daniel Pettersson er coronasmittet og ute i minst en uke. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB.
Daniel Pettersson er coronasmittet og ute i minst en uke. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det europeiske håndballforbundet (EHF) sendte ut feil informasjon om karantenetider til den svenske håndballtroppen etter en positiv test.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver avisen Aftonbladet.

Høyrekanten Daniel Pettersson er blitt smittet og satt i isolasjon. EHF meddelte at han måtte sitte minst sju dager i isolasjon. Noen timer senere mandag kom kontrabeskjeden: Det er fortsatt fem dagers karantene som gjelder, og ikke sju som den svenske delegasjonen fikk opplyst.

Før EM-start fikk Det europeiske håndballforbundet (EHF) kritikk for å operere med en karantenetid på 14 dager etter positiv coronaprøve. Den ble så justert til fem dager.

Det innebærer at en smittet spiller tidligst kan komme i spill på dag seks etter en positiv prøve, gitt at spilleren avgir negativ PCR-test på dag fire og fem.

Beskjeden om Petterssons positive prøve kom søndag kveld. Valter Chrintz er hentet inn som erstatter mens Pettersson er i karantene.

Sverige spiller en helt avgjørende kamp mot Tsjekkia mandag, og svenskene kan ryke ut av mesterskapet allerede i gruppespillet.