Curling-herrene kjemper om OL-plass i Nederland

Steffen Walstad og hans mannskap ble uten medalje da EM gikk på Lillehammer i november. Nå håper laget å kvalifisere seg til OL. Foto: Geir Olsen / NTB
Steffen Walstad og hans mannskap ble uten medalje da EM gikk på Lillehammer i november. Nå håper laget å kvalifisere seg til OL. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges curlinglag for herrer håper å kapre en av tre ledige plasser til OL i Kina i februar under kvalifiseringen i Nederland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skip Steffen Walstad og de tre andre på laget kommer fra EM på hjemmebane i november, et mesterskap som endte uten medalje.

Generalsekretær Pål Trulsen mener likevel at Norge er en av favorittene til å ta en av de tre plassene det kjempes om under kvalifiseringen i Nederland den kommende uken.

-Vi reiser til Amsterdam for å kjempe om en OL-plass. Konkurransen er hard, men vi har vist at vi kan slå disse lagene i tidligere turneringer i år, skriver Trulsen i en pressemelding.

Sterkest motstand er ventet fra Japan, Sør-Korea og Italia. De øvrige lagene i kvalifiseringen er Finland, Danmark, Nederland, Tyskland og Tsjekkia

Herrelandslaget i curling består foruten Walstad av Torger Nergård som viseskip, Markus Høiberg som toer og Magnus Vågberg som ener.

Lagene som allerede er kvalifisert til OL i Beijing 2022 er Canada, USA, Sverige, Sveits, Skottland, Kina og Russland.