Fredrik Bjørkan er klar for Hertha Berlin

Fredrik André Bjørkan blir angivelig belønnet med Bundesliga-spill etter å ha gjort det bra i Bodø/Glimt de siste sesongene. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Fredrik André Bjørkan blir angivelig belønnet med Bundesliga-spill etter å ha gjort det bra i Bodø/Glimt de siste sesongene. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bodø/Glimts Fredrik André Bjørkan er klar for tysk fotball og Hertha Berlin. Venstrebacken har signert en kontrakt til 2025.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag ettermiddag ble han presentert som Hertha Berlins første overgang i vinter.

– Vi er glade for at Fredrik har valgt Hertha, sier sportsdirektør Fredi Bobic.

Bjørkan får trøye nummer 3.

– Avgjørelsen var lett for meg, også fordi flere nordmenn har spilt her før meg, og klubben har et godt rykte i Norge, sa Bjørkan.

På nettsiden viser den tyske klubben bilder av Bjørkan som har gått gjennom medisinsk test.

Bjørkan har vært blant Eliteseriens beste spillere i år, og i november ble Hertha-interessen rapportert i tyske medier. Kontrakten hans med Glimt går ut etter årets sesong.

Det skal ha vært interesse fra Bjørkan fra en rekke lag i forskjellige europeiske ligaer gjennom sesongen. I sommer debuterte han for Norges landslag i en privatkamp mot Hellas.

Hertha Berlin ligger for øyeblikket på 14.-plass i den tyske toppligaen 1. Bundesliga. Klubben har keeper Rune Almenning Jarstein i stallen.