Ronald Koeman ferdig som Barcelona-trener

Ronald Koeman fikk sparken som Barcelona-trener etter onsdagens tap for Rayo Vallecano. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB
Ronald Koeman fikk sparken som Barcelona-trener etter onsdagens tap for Rayo Vallecano. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted. Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

Koeman slutter dermed i Barcelona litt over ett år etter at han inntok sjefsstolen i klubben.

Vil koste klubben dyrt å bytte trener

Spanske medier har den siste tiden spekulert høyt på at Koeman sitter i trenerjobben på lånt tid. Samtidig har det vært vist til at Barcelona sliter tungt også økonomisk, og at det vil koste klubben dyrt å bytte trener.

Den nederlandske 58-åringen, som i sin tid spilte for klubben og ble matchvinner da klubben i 1992 vant mesterligaen (den gang serievinnercupen) for første gang, fikk trenerjobben i august 2020. Han overtok det sportslige ansvaret etter Quique Setién.

Laget vant den spanske cupen, men kom til kort i gullkampen i serien og ble nummer tre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tung høst

I sommer så Barcelona seg nødt til å gi slipp på superstjernen Lionel Messi. I tillegg måtte Antoine Griezmann ut av laget for å spare tunge lønnskostnader.

I høst har Barcelona slitt både i serien og mesterligaen, og laget er nede på 9.-plass i La Liga etter å ha tapt tre av sine fire siste seriekamper. Etter helgens hjemmetap i El Clásico mot Real Madrid ble det onsdag bortetap mot en annen hovedstadsklubb da Rayo Vallecano vant 1-0.

I mesterligaen tapte Barcelona 0-3 i sine to første kamper, mot Bayern München og Benfica, før laget halte i land 1-0-seier over Dinamo Kiev forrige uke. Det så ut til å kunne gi Koeman litt pusterom, men etter to nye tap var det over.

Fikk ikke hjelp

Etter nederlaget i El Clásico hadde Koeman kniven på strupen, og stjernene greide ikke å hjelpe ham onsdag. Sergio Busquets mistet ballen på midtbanen og Gerard Piqué ble fintet bort forut for Radamel Falcaos vinnermål for Rayo Vallecano, og i 2. omgang misset Memphis Depay straffe.

Koeman har tidligere hatt en rekke trenerjobber i klubbfotballen. Før ferden til Barcelona var han nederlandsk landslagssjef.