Solskjær ydmyket i storkampen: Liverpool nedsablet United 5-0

Diogo Jota jubler etter at Mohamed Salah legger på 3-0 for Liverpool mot Manchester United. Foto: Rui Vieira / AP / NTB
Diogo Jota jubler etter at Mohamed Salah legger på 3-0 for Liverpool mot Manchester United. Foto: Rui Vieira / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ole Gunnar Solskjær er i kjempetrøbbel som Manchester United-manager. Søndag så han fortvilet erkerivalen Liverpool vinne 5-0 på Old Trafford.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ikke lett å si noe bortsett fra at dette er den mørkeste dagen jeg har hatt med denne gjengen. Vi var ikke gode nok individuelt eller som lag. Du kan ikke gi Liverpool slike sjanser, men dessverre så gjorde vi det, sa Solskjær til Sky Sports.

– Hele prestasjonen var ikke god nok. Vi skapte åpninger, men de hadde sjansene og var effektive. Det tredje målet avgjorde kampen, la han til.

Kristiansunderen har kommet seg gjennom tunge United-perioder før, men nå kan tilliten til Solskjær være på bristepunktet. Laget har vist svakheter helt siden sesongstarten, og mot Liverpool var det umulig å kamuflere problemene.

Allerede fra start rotet United seg helt bort. Kun fem minutter var gått da Naby Keita gjorde 1-0 alene med keeper David de Gea. Liverpool utnyttet at vertene sto ukritisk høyt i banen og hadde store avstander i backfireren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Grusomt forsvarsspill var det også på 0-2 åtte minutter senere. Denne gangen skled Diogo Jota inn en scoring etter kluss mellom Harry Maguire og Luke Shaw. United-duoen har vist klar formdupp i det siste, og mot Liverpool skulle det koste dyrt.

Underveis holdt ikke Samuel Luckhurst igjen i sitt livereferat for Manchester Evening News.

«Dette er uholdbart. Hvis det var mulig for United å bytte ut Solskjær med Fergie (managerlegenden Alex Ferguson), ville de gjort det. Han kan ikke overleve dette», skrev lokalavisens sjefskribent i dekningen av United.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Historisk dårlig

Mot slutten av omgangen fikk Manchester United enda flere slag i ansiktet. Mohamed Salah økte til 3-0 fra åtte meter, og samme mann gjorde Liverpools fjerde for kvelden rett før pause. Igjen var det rot defensivt hos hjemmelaget.

For første gang i Premier League-historien lå United under med fire mål etter første omgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Ole Gunnar Solskjær hadde mildt sagt en tøff dag på jobben søndag. Foto: AFP / NTB
Ole Gunnar Solskjær hadde mildt sagt en tøff dag på jobben søndag. Foto: AFP / NTB

– Baklengsmål og baklengsrør gikk hånd i hånd. Det er noe av det rareste og mest katastrofale jeg har sett av et hjemmelag noen gang, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt i pausen.

Hattricket fullbyrdet Salah fem minutter etter hvilen. Egypteren tuppet inn 5-0 i lengste hjørne over de Gea. Målet kom etter at innbytter Paul Pogba kjælte for lenge med ballen og mistet den på midtbanen.

Pogba-utvisning

Det skulle bare være starten på et elendig innhopp fra franskmannen. Ti minutter senere ble Pogba utvist for en hodeløs takling på Keita på en United-corner. Det røde kortet kom fram etter en titt på VAR-skjermen.

Keita kunne ikke fortsette etter taklingen. Liverpools første målscorer ble fraktet av banen på båre.

Med ti mann valgte Solskjær umiddelbart å ta av Marcus Rashford og Bruno Fernandes. Inn kom Edinson Cavani og Diogo Dalot.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siste halvtimen bar preg av at kampen for lengst var avgjort. I sluttminuttene traff Cavani tverrliggeren på en ball Scott McTominay selv burde ha omsatt i scoring. Skotten sto utmarkert på fem meter, men headet i stedet ballen på tvers.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hektet av

Manchester United har nå gått fire strake seriekamper uten seier. Sist helg ble det 2-4-tap borte mot Leicester. Solskjær menn ligger helt nede på 7.-plass med 14 poeng etter ni runder. Det skiller åtte poeng opp til tabelltopp Chelsea.

En slik luke er uakseptabel for et United-lag som i sommer kjøpte en rekke stjernespillere for store summer. I tillegg ble Cristiano Ronaldo hentet tilbake til klubben.

– Det kommer til å bli tøft for Solskjær. Det er helt ydmykende å slippe inn fem mål hjemme mot din argeste rival. Jeg vet ikke hva han eller hierarkiet kommer til å si, men jeg vet hva fansen vil si, uttalte tidligere United-spiss Dion Dublin til BBCs radiosending fra Old Trafford.

Kun én gang i høst har United greid å holde nullen. 15 baklengs er fasiten etter søndagens brutale smell.

Liverpool er derimot i rute. Jürgen Klopps menn er ett poeng bak tetplassen, og særlig på bortebane har scoringene kommet i stort monn. Der står Merseyside-laget med hele 19-3 i målscore.