Manny Pacquiaos boksekarriere er over

Manny Pacquiao skal ikke bokse mer, men bruke alle krefter på politikken. Neste år stiller han som presidentkandidat. Foto: AP / NTB
Manny Pacquiao skal ikke bokse mer, men bruke alle krefter på politikken. Neste år stiller han som presidentkandidat. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den filippinske bokseren Manny Pacquiaos har vært i ringen for siste gang, kunngjør han på Facebook. Neste år stiller han som presidentkandidat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er vanskelig å akseptere at min tid som bokser er over. I dag kunngjør jeg at jeg legger opp, forteller Pacquiao i en video han har lagt ut på Facebook, ifølge CNN Filippinene.

Kunngjøringen kommer ikke overraskende. Etter to års pause tapte Pacquiao i august mot cubanske Yordenis Ugas i kampen om weltervekttittelen i WBA.

Tidligere i september sa 42-åringen at han stiller som kandidat i neste års presidentvalg på Filippinene.

Pacquiao har vært verdensmester åtte ganger og er nasjonalhelt i Filippinene. Han gikk inn i politikken i 2010 som medlem av kongressen og ble senere valgt til senator. Det har lenge vært ventet at han ville stille som presidentkandidat for sitt parti PDP-Laban.