Brudd i forhandlingene mellom Bråthen og skiforbundet

Konflikten mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund ruller videre. Foto: Lise Åserud / NTB
Konflikten mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund ruller videre. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dialogen mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund på advokatnivå ga ingen løsning på hoppkonflikten. Forhandlingene har brutt sammen, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partenes advokater var i samtaler de to siste dagene, men det førte ikke fram til en enighet om veien videre.

Bråthen hevder overfor VG at han er blitt tilbudt flere nyopprettede stillinger i hoppsporten, men fortsatt ønsker skiforbundet å få inn en ny sportssjef. Han beskriver tilbudene som «uforsvarlig ressursbruk».

– Det vil være spesielt uheldigi en viktig OL-sesong

Videre mener Bråthen at løsningen skiforbundet har skissert, vil gjøre hoppleiren «sårbare for de problemstillingene som følger med når en ny person skal tre inn i temaet».

– Det vil være spesielt uheldig i en viktig OL-sesong, sier Bråthen til VG og fortsetter:

– Det som imidlertid oppleves som mye verre, er at de løsningene som er foreslått vil tappe norsk hoppsport for enda flere av våre allerede knappe ressurser og svekke den sportslige satsingen enda mer enn det som allerede har skjedd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

NTB har ikke lyktes å komme i kontakt med skipresident Erik Røste eller skiforbundets kommunikasjonssjef Espen Graff for kommentar til saken.

Utgående kontrakt

Bråthen har vært hoppsjef siden 2004. Toppledelsen i skiforbundet har reagert på hans kommunikasjonsform og gjort det klart at de ikke ønsker å forlenge kontrakten når den går ut i april 2022.

Konflikten har dominert nyhetsbildet de siste ukene. Bråthen har fått stor oppbakking blant landslagshopperne og trenerteamet.

Bråthen har varslet søksmål mot Norges Skiforbund og krevd å få fast ansettelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtte sponsorene

Tidligere i uken var skiforbundet i møte med flere sponsorer om den betente saken. Der deltok også herrelandslagets trener Alexander Stöckl, og etterpå sa han at det fra sponsorenes side var et sterkt ønske om å ha Bråthen med videre.

Nammos konsernsjef Morten Brandtzæg har vært blant dem som har uttrykket stor bekymring etter at konflikten sprakk og ble offentlig kjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For en uke siden stilte styret i skiforbundet seg bak generalsekretær Ingvild Bretten Berg og hoppkomiteens avgjørelse om ikke å gi Bråthen ny avtale.

«Han har bidratt til svært gode sportslige resultater, men hans atferd over tid og manglende vilje til å justere denne i tråd med våre rimelige forventninger, gjør at skiforbundet ikke kan forlenge samarbeidet», sto det i en pressemelding.