Hovland avsluttet med knallrunde – Cantlay seiret etter vilt omspill

Viktor Hovland avsluttet helgens turnering i PGA-sluttspillet kruttsterkt. Foto: Nick Wass / AP / NTB Foto: NTB

Viktor Hovland er kjent for å levere sterke sisterunder. Søndag gjorde golfesset det igjen med 66 slag i den andre turneringen i PGA-sluttspillet.

Seks birdier og resten på par ble søndagsfasiten for Hovland i Owings Mills, Maryland. Den bogeyfrie runden tok han totalt opp i 15 slag under par. Det holdt til delt 17.-plass med fire andre spillere.

Amerikanske Patrick Cantlay vant etter et dramatisk omspill med landsmann Bryson DeChambeau. De to spillerne måtte gjennom seks hull før Cantlay sto igjen som vinner. Cantlay satte en putt på nærmere 5,5 meter og avgjorde det. DeChambeau hadde muligheten til å vinne selv på det 72. hullet i turneringen og de tre første hullene i omspillet.

Hovland fikk sitt største øyeblikk for dagen på nest siste hull. Der var han svært nære å sette innspillet rett i koppen og få en sjelden hole-in-one.

Hovland spilte seg til birdie på det 3., 5., 11., 12., 16. og 17. hullet.

Tredje og siste turnering i det lukrative PGA-sluttspillet går i Atlanta i Georgia. Første runde starter torsdag, og kun de 30 beste på poenglista sammenlagt får delta. Der ligger Hovland i øyeblikket på en 14.-plass.