Raja om sandvolleyballgullet: – Vanvittig stort

Kulturminister Abid Raja og idrettspresident Berit Kjøl med norsk flagg på tribunen da Anders Mol og Christian Sørum vant OL-gull i sandvolleyball. Foto: Heiko Junge / NTB
Kulturminister Abid Raja og idrettspresident Berit Kjøl med norsk flagg på tribunen da Anders Mol og Christian Sørum vant OL-gull i sandvolleyball. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kulturminister Abid Raja var blant tilskuerne da Anders Mol og Christian Sørum vant OL-gull i sandvolleyball, og han gledet seg stort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er et av de største øyeblikkene jeg har opplevd som norsk idrettsminister. Norge er et bitte lite land i verden, og sandvolleyball er en svær idrett i verdenssammenheng. Det er så mange andre som kunne gjort dette, så kommer Anders og Christian, sa han til NTB.

– Ferdighetene deres er jo helt der oppe, men her talte psyken også veldig godt med. Dette er en av de største idrettsprestasjonene og kommer til å stå igjen etter Tokyo.

Han skrøt av de to guttene som vant gull i sanden.

– Dette er de roligste, romsligste, snilleste guttene jeg har truffet. De er ikke høye på seg selv i det hele tatt. Det er hverdagsgutter som er bare snille i gata, og så kommer de her og bare smasher ball etter ball etter ball. De er store forbilder for alle barn og unge som vokser opp i dag, sa han.

– Jeg hadde lyst til å begynne å synge allerede to poeng før det var avgjort, for dette så vi. Vi så på en måte forskjellen.