Mørk tordnet mot dommerne: – Helt latterlig

Norges Nora Mørk etter semifinalen i OL i Tokyo 2020 håndball for kvinner mellom Norge og Russland i Yoyogi National Stadium.
Norges Nora Mørk etter semifinalen i OL i Tokyo 2020 håndball for kvinner mellom Norge og Russland i Yoyogi National Stadium. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nora Mørk var ikke nådig i sin kritikk av dommerne etter semifinaletapet mot russerne i Tokyo-OL fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi burde vært bedre, men det føles som at vi måtte vært ti mål bedre enn russerne for å vinne, sa Mørk i intervjusonen etter 26-27-tapet.

– Jeg synes de får mange doble sjanser og har mye ball. Da burde vi vært enda mer effektive og kyniske, og det er vi ikke. Så får de spille noe som føles som to minutter i det siste angrepet. Jeg blir bare oppgitt, for man kan ikke score når man ikke har ballen, sa Mørk.

– Synes du dommerne var på den linjen hele kampen?

– Ja. Det siste som skjer i førsteomgangen og: Det er helt latterlig. Jeg kan ikke si så mye. Jeg er litt satt ut, egentlig, svarte hun til NTBs spørsmål.

Kampen ble dømt av de franske tvillingsøstrene Julie og Charlotte Bonaventura.

– De går for å være gode, disse dommerne?

– Nei. Det kan jeg ikke si meg enig i. Jeg synes det er mange som er bedre. Jeg sier ikke de er dårlige, men jeg sier det er mange som er bedre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Thorir Hergeirsson kritiserte også dommerne og sa at han synes det var rart at ROC fikk holde på ballen så lenge i sluttminuttet. Han mente det var merkelig dømming mot slutten, men understreket at det norske laget burde ha avgjort kampen før den tid. Det er Camilla Herrem enig i.

– Alt i alt ligger dette på oss. Vi har en del slurv, sa hun.