Kvinnenes OL-finale i fotball flyttes grunnet ekstremvarme

Svenskene får det litt kjøligere når de fredag skal jakte sitt første OL-gull noensinne. Foto: AP Photo / Silvia Izquierdo
Svenskene får det litt kjøligere når de fredag skal jakte sitt første OL-gull noensinne. Foto: AP Photo / Silvia Izquierdo Foto: NTB

Det er nå bekreftet at OL-finalen mellom Sverige og Canada i fotball for kvinner flyttes grunnet ventet varmerekord i den japanske hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgjørelsen om å flytte finalen kom mindre enn 16 timer før finalen egentlig skulle gå av stabelen.

– Det er helt horribelt at vi måtte vente så lenge. Jeg aner ikke hvorfor det har tatt så lang tid, sier den svenske landslagsstjernen Caroline Seger til svenske Aftonbladet.

Finalen, som egentlig skulle blåses i gang 11.00 lokal tid, er utsatt til 21.00. Årsaken er den ventede ekstremvarmen i Tokyo. Fredag kan det bli temperaturer opp mot 38 varmegrader i skyggen midt på dagen.

– Det føles bra at vårt ønske om få en senere kampstart har fått gjennomslag, og at vi nå får et tidspunkt som kommer til å være bedre egnet for spillerne og deres prestasjoner, sier landslagssjef Peter Gerhardsson ifølge TT.

OL-finalen må dermed flyttes fra Olympiastadion og til Yokohama sør for Tokyo, ettersom friidretten allerede har gjort krav på OL-stadion på det nye oppsatte tidspunktet.

– Vi har det veldig bra. Jeg skal forsøke å lede laget til sitt første OL-gull, det er veldig spesielt og det kiler i magen. Vi skal gjøre alt vi kan for å ta hjem gullet, sier Caroline Seger.

Finalen spilles nå fredag 6. august 14.00 norsk tid.