Mol og Sørum satser på hemmelig våpen mot OL-suksess

Anders Mol (23) t.v. og Christian Sørum (25) smører inn armene med flytende magnesium for å få bedre grep.
Anders Mol (23) t.v. og Christian Sørum (25) smører inn armene med flytende magnesium for å få bedre grep. Foto: Terje Pedersen / NTB

Sandvolleyballduoen Anders Mol (24) og Christian Sørum (25) er verdensenere og favoritter foran OL. Men de har også et hemmelig våpen gjemt i og på ermet.

Duoen, som er et av Norges aller største gullhåp i OL, har fått trent godt foran det utsatte OL. De kan til og med nevne at de har tatt i bruk et hemmelig våpen i kampen om gullmedaljen i Tokyo.

– Det er veldig fuktig i Japan, og ballene har en tendens til å gli av armen både i mottak og i blokk, sier duoen til NTB da vi møter de etter treningsøkt på Koll Arena.

– Så smurte vi på flytende magnesium, og da ble armen skikkelig tørr på en helt annen måte, og det gjør at ballen ikke glir av på samme måte.

– Trener dere med det også?

– Nei, vi trener ikke med det. Det er kun i veldig fuktig klima det fungerer, kommer det fra duoen.

De legger til at det også er på grunn av at de ikke vil at det skal bli en vane.

– Det er deilig med litt ekstra godfølelse. Hvis man trener med det og blir vant til det så blir det en vane. Det er deiligere å heller tenke at oi, dette var mye bedre, sier Sørum.

Verdensenerne sier at de ikke har lagt merke til at noen av konkurrentene deres har brukt samme triks, og at de kanskje dermed har en fordel.

Duoen spiller sin første kamp 24. juli. Der møter de den australske duoen McHugh/Schumann.

Personvernpolicy