Semifinaletapene motiverer Ruud: – Dette er forhåpentlig bare starten

Casper Ruud ser framover etter et nytt semifinaletap. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
Casper Ruud ser framover etter et nytt semifinaletap. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud jakter videre på sin første ATP Masters-finale etter tre sterke forsøk på rappen. Tennisproffen vil spille seg opp på et enda høyere nivå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag kveld røk Ruud i to strake sett for italienske Matteo Berrettini i semifinalen i Madrid Open. Snarøya-gutten hadde gjennom uken servet svært godt, men i kampen om finaleplassen fikk han det ikke til å stemme.

– Det er selvfølgelig synd med tap i en tredje semifinale på Masters 1000-nivå. Alt i alt er jeg fornøyd med en god uke. Jeg møtte en vrien motstander, og det er ikke lett å nøytralisere serven hans, sier Ruud til NTB.

Tidligere har 22-åringen tapt Masters-semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

– Vi får håpe det kommer nye sjanser. Forhåpentlig er dette bare starten på noe som kan skje flere ganger i løpet av karrieren min. Jeg håper å ta et steg til, for nå har jeg fått smake litt på hvordan det er å gå langt i disse store turneringene. Det gir meg bare mer motivasjon til å jobbe hardt og få det til flere ganger, sier Ruud.

Etter planen skulle han spilt grusturneringen Internazionali d'Italia i Roma kommende uke, men velger å stå over. Far og trener Christian Ruud opplyser til NTB at sønnen har «småvondter her og der».