Medier: Premier League vil innføre regel for å hindre nytt superligaforsøk

Fotballklubber som skulle forsøke seg på å danne en europeisk utbryterliga i framtiden, vil kunne bli kastet ut av Premier League.
Fotballklubber som skulle forsøke seg på å danne en europeisk utbryterliga i framtiden, vil kunne bli kastet ut av Premier League. Foto: Jon Super / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Engelske fotballtopper jobber med grep for å sørge for at klubber som prøver å bryte ut i en egen liga kastes ut av Premier League, ifølge britiske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisene The Times og The Sun omtaler planene som Premier League-sjef Richard Masters angivelig jobber med sammen med Englands fotballforbund.

Seks av Englands største klubber forsøkte nylig å slutte seg til en utbryterliga som skulle erstatte deres deltakelse i europeiske klubbturneringer. Det har vakt stor harme hos ligaledelsen og de 14 andre ligaklubbene, og Masters skal ha en plan på gang for å kunne utestenge klubbene ved et eventuelt kuppforsøk i framtiden, ifølge The Times.

I dagens Premier League-regelverk finnes det bestemmelser under regel L9 om hvilke turneringer medlemsklubbene kan delta i.

Enkelte mener angivelig at Super League-klubbene allerede har brutt denne regelen, og tanken skal nå være å innføre en revidert eller ny regel som vil fjerne ethvert rom for tolkning og uklarheter rundt konkurranser utenfor den eksisterende fotballstrukturen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Premier League har generalforsamling i juni, og det er ventet at Masters vil forsøke å få et regelforslag banket igjennom der.

– Dette vil drepe enhver trussel om utbryterliga for alltid, sier en anonym kilde med kjennskap til planen til The Sun.

Det er fortsatt ikke kjent om Premier League kommer til å straffe de seks toppklubbene som forsøkte å delta i stiftelsen av den europeiske superligaen: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham.