De norske med trøblete omgang i VM-slalåmen

Kristin Lysdahl i målområdet etter første omgang i lørdagens VM-slalåm. Foto: Torstein Bøe / NTB
Kristin Lysdahl i målområdet etter første omgang i lørdagens VM-slalåm. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen av de norske kvinnealpinistene kom seg under to sekunder bak VM-teten i lørdagens slalåmrenn i Cortina d'Ampezzo. Kristin Lysdahl ligger best an.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble ingen spesielt god første omgang for det norske laget. Lysdahl tapte mye på toppen, men hevet seg nedover traseen. Hun var i mål som nummer sju, men ble senere jekket ned et par hakk.

Det skiller 2,05 sekunder opp til østerrikske Katharina Liensberger.

– Jeg synes dette var helt greit. Det var litt smårufs fra min side, og jeg kom bakpå i starten. Deretter reddet jeg meg fint igjen. Jeg må være mer frampå, sa Lysdahl til NTB.

Hun mener alt kan skje i andreomgangen.

– En enda mer saltet løype vet vi vil passe oss bra.

Norge har ikke tatt VM-medalje i slalåm for kvinner siden Hedda Berntsens bronse i 2001.

Thea Stjernesund var første norske på startstreken. Hun hang ikke med og var sist i mål, hele 2,95 sekunder bak ledertiden. Lagvenninnen Mina Fürst Holtmann fulgte like etter og gjorde det ikke stort bedre (+2,59).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristina Riis-Johannessen kjørte ut i Cortina.

Det er overraskende at Liensberger leder rennet. Hun har aldri vunnet et verdenscuprenn tidligere, men lørdag er østerrikeren i posisjon til å ta VM-gull.

Hun er 30/100 sekund foran Slovakias slalåmspesialist Petra Vlhová. Bak henne er det 1,24 sekunder til Wendy Holdener (Sveits) og 1,30 til USAs superstjerne Mikaela Shiffrin.

Sistnevnte har vunnet fire strake VM-titler i slalåm. Denne gangen må Shiffrin tåle å ha status som utfordrer etter en svak omgang for henne å være.