De norske med trøblete omgang i VM-slalåmen

Kristin Lysdahl i målområdet etter første omgang i lørdagens VM-slalåm. Foto: Torstein Bøe / NTB
Kristin Lysdahl i målområdet etter første omgang i lørdagens VM-slalåm. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB

Ingen av de norske kvinnealpinistene kom seg under to sekunder bak VM-teten i lørdagens slalåmrenn i Cortina d'Ampezzo. Kristin Lysdahl ligger best an.

Det ble ingen spesielt god første omgang for det norske laget. Lysdahl tapte mye på toppen, men hevet seg nedover traseen. Hun var i mål som nummer sju, men ble senere jekket ned et par hakk.

Det skiller 2,05 sekunder opp til østerrikske Katharina Liensberger.

– Jeg synes dette var helt greit. Det var litt smårufs fra min side, og jeg kom bakpå i starten. Deretter reddet jeg meg fint igjen. Jeg må være mer frampå, sa Lysdahl til NTB.

Hun mener alt kan skje i andreomgangen.

– En enda mer saltet løype vet vi vil passe oss bra.

Norge har ikke tatt VM-medalje i slalåm for kvinner siden Hedda Berntsens bronse i 2001.

Thea Stjernesund var første norske på startstreken. Hun hang ikke med og var sist i mål, hele 2,95 sekunder bak ledertiden. Lagvenninnen Mina Fürst Holtmann fulgte like etter og gjorde det ikke stort bedre (+2,59).

Kristina Riis-Johannessen kjørte ut i Cortina.

Det er overraskende at Liensberger leder rennet. Hun har aldri vunnet et verdenscuprenn tidligere, men lørdag er østerrikeren i posisjon til å ta VM-gull.

Hun er 30/100 sekund foran Slovakias slalåmspesialist Petra Vlhová. Bak henne er det 1,24 sekunder til Wendy Holdener (Sveits) og 1,30 til USAs superstjerne Mikaela Shiffrin.

Sistnevnte har vunnet fire strake VM-titler i slalåm. Denne gangen må Shiffrin tåle å ha status som utfordrer etter en svak omgang for henne å være.

Personvernpolicy