Leicester skjøt Solskjærs lag ned fra tabelltoppen

Wilfred Ndidi scorer Leicesters ledermål i seierskampen mot Chelsea som sendte laget til tabelltopp i Premier League. Foto: Michael Regan, Pool via AP / NTB Foto: NTB scanpix

Leicester slo Chelsea 2-0 i tirsdagens toppkamp i Premier League og er ny serieleder, iallfall inntil Manchester-lagene spiller onsdag kveld.

Wilfred Ndidi og James Maddison scoret for Leicester før pause, og for første gang fikk manager Brendan Rodgers se ett av sine lag slå Chelsea. Det skjedde i 16. forsøk.

Leicester skjøt Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-lag ned fra tabelltoppen. Laget er ett poeng foran United og tre foran City, men begge Manchester-lagene skal i aksjon onsdag.

Leicester utnyttet sløvt forsvarsspill hos gjestene og tok ledelsen før det var spilt seks minutter. Først sov Frank Lampards elever på et hurtig tatt frispark, og de måtte gi corner. Den ble tatt kort, og Chelsea sov igjen. Ballen ble klarert ut til Ndidi, som skjøt. Jonny Evans dukket ut av veien, og ballen gikk stolpe-inn.

I det 41. minutt doblet hjemmelaget ledelsen. På et langt framspill fra Marc Albrighton konsentrerte forsvarerne seg om Jamie Vardy, som gikk i bakken presset av Antonio Rüdiger og Thiago Silva. Bak ham var James Maddison helt umarkert, og han satte ballen i mål.