Eckhoff med ny oppvisning – nok en triumf i verdenscupen

Tiril Eckhoff vant lørdagens jaktstart i verdenscupen skiskyting. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB
Tiril Eckhoff vant lørdagens jaktstart i verdenscupen skiskyting. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiril Eckhoff sikret seg sesongens femte verdenscupseier i skiskyting. Hun forsvarte ledelsen på jaktstarten i duell med Marte Olsbu Røiseland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En feilfri førsteskyting gjorde at Eckhoff økte et fra før solid forsprang. Resten av konkurransen forløp ganske udramatisk for henne helt til siste skyting.

Der kom en bom. Det gjorde at Olsbu Røiseland kom helt opp i ryggen på henne. Dermed ble det en dramatisk innspurt.

– Jeg var veldig sliten og fikk ikke noe gratis etter å ha gått hele løpet alene. Det siste partiet passet meg bra, sa Eckhoff til NRK.

Der holdt hun unna med noen få meter etter å ha gått taktisk lurt. Olsbu Røiseland leverte en meget sterk jaktstart.

– Jeg er superfornøyd med å skyte 20 treff. Samtidig går man jo alltid for å vinne. Tiril tok spurten. Det var bare ett spor som gikk bra i dag etter litt nysnø, sa Olsbu Røiseland til NRK.

VM på gang

Triumfen var Eckhoffs 18. individuelle i verdenscupen. Hun dro også fram en lynrask feilfri skyteserie i stående på vei mot seier. Eckhoff har bedret uttellingen i stående med flere prosent denne vinteren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

30-åringen vant fredagens sprintrenn klart. Det la grunnlaget for jaktstarten som gikk under perfekte skyteforhold i Oberhof. Eckhoff står med seier i fire av sine fem siste renn.

Den norske jenta er i strålende form noen uker før VM i Pokljuka (Slovenia, 11.–21. februar). Eckhoff startet sesongen med elendige resultater i Kontiolahti, men hun kom tilbake på sitt beste nivå etter noen konkurranser.

Søndag er det blandet stafett i Oberhof.