Ullevaal stadion delvis nedstengt før Serbia-kampen

Martin Ødegaard ankommer en landslagstrening på Ullevaal stadion. Bak ham Erling Braut Haaland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Martin Ødegaard ankommer en landslagstrening på Ullevaal stadion. Bak ham Erling Braut Haaland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bruker jernhånd før EM-omspillet Norge – Serbia. Deler av Ullevaal stadion er lukket og låst for å hindre virussmitte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verken onsdag eller torsdag fikk ansatte i Norges Fotballforbund (NFF) komme på jobb på sine kontorer på Ullevaal stadion.

Kun de som er direkte involvert i gjennomføringen av Serbia-kampen, er gitt tillatelse til å være innenfor dørene i NFFs lokaler på nasjonalanlegget. Det er viruspandemien som gjør at Uefa iverksetter ekstremtiltak.

Protokollen «Return to Play» er på ikke mindre enn 30 sider og gir en svært detaljert oversikt over hva som er lov og ikke.

Alle som har en funksjon på Ullevaal stadion i oppkjøringen til kampen, må avlegge covid-19-prøve hver 72. time. Dette gjelder også for perioden med nasjonsligakampene mot Romania (søndag) og Nord-Irland (onsdag).

Det er påbudt med munnbind og tometersregel så fort man er innenfor Ullevaal-dørene. Dette gjelder alle bortsett fra spillertroppene.

TV- og radiokommentatorene er også flyttet ut i friluft.

Det ble åpnet for 200 tilskuere til Serbia-oppgjøret, og 160 av disse plassene er trukket ut blant dem som kjøpte billett tidligere i år. 40 plasser holdes av til NFF-sponsorer og -samarbeidspartnere.