Lunding-perle sikret Odd tre poeng mot Viking

Vikings Viljar Vevatne jubler etter å ha utlignet for Viking mot Odd søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To minutter på overtid sikret Kasper Lunding Odd seieren borte mot Viking i Eliteserien søndag. Kampen endte 2-1.

Seieren gir Odd tre viktige poeng og gjør at skiensklubben henger med på øvre del av tabellen.

Det så lenge ut til å bli uavgjort i Stavanger, men på overtid dro danske Kasper Lunding seg inn i sekstenmeteren og skrudde ballen opp i hjørnet.

Odd tok ledelsen etter 15 minutters spill. Tobias Lauritsen headet ballen rolig forbi keeper Arild Østbø etter et langt innlegg fra Markus André Kaasa.

Viking-kaptein Viljar Vevatne utlignet for hjemmelaget etter 61 minutter. På et frispark fra Bytyqi nådde han ballen først og headet ballen i nettet.

Nær drømmestart

Viking var nært ved å få en drømmestart på kampen. Før to minutter var spilt stormet Zymer Bytyqi opp langs venstrekanten og kom seg helt inn i sekstenmeteren. Med høyrefoten klemte han til mot høyre kryss, men keeper Sondre Rossbach fikk fingerspissene på ballen og sendte ballen over mål.

Etter en forrykende start på kampen, roet spillet seg etter Odds scoring og bortelaget så ut til å ha kontroll på Viking.

Etter pausen startet Viking best. Før halvminuttet var spilt kunne Viking utlignet. Hjemmelaget hadde også flere andre gode muligheter i første halvdel av annen omgang.

Til slutt var det altså kaptein Vevatne som tok ansvar og utlignet.

Viking var frampå flere ganger etter scoringen, men det var Odd og Lunding som skulle finne nettmaskene.

Ujevn start

Odd har hatt en ujevn start på sesongen. Etter tap i første kamp, ble det tre strake seiere for telemarkingene. Deretter ble det tap for Bodø/Glimt, før det i forrige runde ble målløst mot Haugesund.

Søndagens seier gjør at skiensklubben henger med i øvre del av Eliteserien. De er to poeng bak Vålerenga på tredjeplass.

Viking har fått en tøff start på sesongen. Etter seier mot Sandefjord og uavgjort mot Start så det derimot ut til at de var i formstigning. Etter dagens tap ligger de som nummer 13 på tabellen.

Allerede onsdag får Viking en stor utfordring da de tar turen til Molde. Odd tar på sin side imot Brann.