NHL-spiller nekter å være med på restarten

Travis Hamonic i aksjon for Calgary Flames før coronapausen. Han er den første som har varslet at han ikke vil spille når NHL starter opp igjen 1. august. Foto: AP Photo/Mark Zaleski / NTB scanpix.
Travis Hamonic i aksjon for Calgary Flames før coronapausen. Han er den første som har varslet at han ikke vil spille når NHL starter opp igjen 1. august. Foto: AP Photo/Mark Zaleski / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Calgary Flames-forsvareren Travis Hamonic sier nei til å være med når NHL åpner opp igjen etter coronapausen. Han frykter for datterens helse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NHL ble som all annen toppidrett stoppet da coronaviruset rammet verden tidligere i år, men hockeyligaen skal etter planen starte opp igjen 1. august. Det skjer med kamper i to canadiske byer, Edmonton og Toronto, der de 24 lagene skal spille en turnering som avgjør hvem som går videre til Stanley Cup-sluttspillet.

Hamonic ble lørdag den første spilleren til å si nei til å spille. Han mener situasjonen fortsatt ikke er trygg nok til at han kan delta.

Datteren hans slet med et alvorlig luftveisvirus i fjor.

– På grunn av det min datter allerede har gått gjennom, og frykten for at hun skal smittes av covid-19, har jeg bestemt meg for ikke å spille, og søker dermed om permisjon fra Calgary Flames for resten av sesongen, sier han lørdag.

NHL-lagene samles til treningsleir mandag.