Alpin-VM utsettes trolig til 2022

Norske Henrik Kristoffersen og resten av det norske landslaget må trolig vente helt til 2022 for å delta i Alpin-VM i Cortina d'Ampezzo. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB scanpix
Norske Henrik Kristoffersen og resten av det norske landslaget må trolig vente helt til 2022 for å delta i Alpin-VM i Cortina d'Ampezzo. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

VM i alpint i italilenske Cortina d'Ampezzo i februar neste år, vil mest sannsynlig bli utsatt til 2022 på grunn av coronavirusutbruddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er president Giovanni Malago i den italienske olympiske komité (Coni) som opplyser at den krevende situasjonen rundt coronaviruset vil føre til utsettelse av det planlagte mesterskapet.Coni er i praksis landets idrettsforbund.

– I morgen vil presidenten i Det italienske skiforbundet, Flavio Roda, legge fram sitt ønske overfor Det internasjonale skiforbundet (FIS) om å utsette VM fra februar 2021 til mars 2022, uttalte Malago på den italienske tv-kanalen Rai 2.

Dermed kan det gå mot en travel vinter for Henrik Kristoffersen og de andre alpinistene i OL-sesongen. Beslutningen innebærer at VM først vil finne sted etter vinter-OL i Beijing. Malago sa at Italias sportsminister Vincenzo Spadafora var informert om Rodas ønske og at han selv støttet det fullt ut.

– Det er en smertefull, men fornuftig beslutning. Hvis vi har problemer i oktober eller november, vil vi ikke være i stand til å arrangere VM i 2021, la Malago til og viste til coronasituasjonen.

Italia er blant landene som er hardest rammet av coronautbruddet, spesielt nord i landet hvor vintersporten holdes. I alt 229.858 personer er registrert smittet og 32.785 personer er døde som følge av coronaviruset.

Sammen med Milano skal Cortina d'Ampezzo også være vertskap for vinter-OL i 2026.