Dortmund ber fansen innstendig om å holde seg hjemme

Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland får instrukser av trener Lucien Favre. Torsdag holdt treneren pressekonferanse iført svart ansiktsmaske. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland får instrukser av trener Lucien Favre. Torsdag holdt treneren pressekonferanse iført svart ansiktsmaske. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Borussia Dortmund-trener Lucien Favre dukket opp med en svart ansiktsmaske da han holdt pressekonferanse foran Bundesliga-restarten mot Schalke lørdag.

Med seg hadde han klubbdirektør Michael Zorc. Det var derimot ingen vanlig pressekonferanse. Den ble holdt uten journalister på plass, og de to svarte på innsendte spørsmål fra pressen.

Det kom naturligvis spørsmål rundt den skadde duoen Axel Witsel og Emre Can.

– De blir ikke med. Vi håper de snart som mulig er tilbake, men de blir ikke klare til helgen, sa Favre.

Trenerne og øvrig støtteapparat på benkene er pålagt å ha ansiktsmasker under kampene, som går for tomme tribuner og under strenge sikkerhetstiltak for å hindre smittespredning.

– Det blir en utfordring for alle med ansiktsmaske på trenerbenken. Det er vi pålagt, så det blir ikke noe problem, men det er klart at det hadde vært bedre uten, sa Favre.

Vil savne fansen

Favre kunne opplyse at Erling Braut Haaland og lagkameratene har vært samlet siden 26. april, og at de stort sett har trent i mindre grupper. Han sa at alle har taklet utfordringene som coronakrisen har skapt.

– Det spesielle er å spille uten tilskuere og å spille som et lag igjen. Det har vært to måneder uten spill, og vanligvis spiller vi med 80.000 tilskuere til stede. Det vil bli en utfordring, mente Dortmund-treneren.

Samtidig kom Zorc med en klar melding til de skuelystne som kunne tenke seg å nærme seg arenaen i forbindelse med kampen:

– Alle burde følge kampen hjemmefra. Det er ganske viktig for omstarten, sa Dortmund-direktøren.

Nylig avslørte Eintracht Frankfurts sportsdirektør Fredi Bobic at hjemmelaget blir idømt tap dersom det samler seg større supportergrupper ved lagets stadion.

Tett program

Haalands lag ligger på annenplass i 1. Bundesliga, fire poeng bak serieleder Bayern München. Serien ble tvunget til coronapause 12. mars, og det gjenstår ni serierunder.

Det spilles fulle runder de neste to helgene, og deretter en midtukerunde og en ny helgerunde før kalenderen skifter til juni.

Bayern München gjenåpner sesongen borte mot Julian Ryersons lag Union Berlin. Håvard Nordtveits Hoffenheim skal spille hjemme mot Hertha Berlin, der Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred spiller.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært