Viruskrisen har gitt golf-boom

Virusreglene følges også opp på golfbanene i Norge. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Virusreglene følges også opp på golfbanene i Norge. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mye av norsk idrett har stått bom stille under viruskrisen, men i golfklubbene opplever man en stri strøm av nye medlemmer. Oppturen er etterlengtet.

Da norsk golf for alvor seilte på medgangsbølgen for ti år siden summerte antall medlemskap seg til 125.000 på det meste. Siden har idretten vært nede i en bølgedal, før utviklingen de siste årene har flatet ut.

Nå peker pilene for alvor riktig vei igjen. De siste ukene har det yret av liv på mange norske golfbaner mens mye annen idrett har vært satt i bero som følge av myndighetenes virusrestriksjoner.

Ved utgangen av april hadde Norges Golfforbund registrert 2119 nye medlemmer. Alle har kommet i løpet av noen få uker.

– Det er formidabelt. Da vi kunne åpne for spill med utgangspunkt i de restriksjonene som forelå, fikk vi raskt indikasjoner på at det var økt interesse i mange klubber. At det var såpass, var jeg samtidig ikke forberedt på, sier generalsekretær Tor-Anders Hanssen til NTB.

Kan få motreaksjon

Han kaller oppblomstringen fantastisk, men holder beina plantet på bakken.

– Vi er forholdsvis realistiske. En del av dette har handlet om at mye av norsk idrett for øvrig har vært stengt ned, påpeker Hanssen.

Enkelte steder har i alle tilfeller pågangen vært så stor at det skaper utfordringer.

– Det er litt ulikt. Jeg vet at noen klubber har problemer med å ta imot etterspørselen. Andre har grenser på hvor mange de kan ha for å verne om hver enkelts mulighet til å spille, sier generalsekretæren.

Hanssen påpeker videre at april ikke normalt sett er en måned der golfbanene er fullpakket med ivrige spillere. Ustabilt vær bidrar gjerne til det.

I mai og juni er aktiviteten og tilstrømmingen vanligvis høyere.

Måtte sette stopp

Det gir håp om at medlemsveksten vil fortsette i tiden som kommer. Samtidig er generalsekretæren forberedt på at utviklingen også kan bremse.

– Det har sikkert noe å si hvordan samfunnet for øvrig åpnes, og det kan komme en motreaksjon, sier han.

I Asker golfklubb har daglig leder Mathias Gullberg hendene fulle med å håndtere pågangen som har kommet den siste tiden. Nylig måtte han si stopp.

– Det ble så mye at vi måtte stoppe. Nå blir det venteliste for eventuelle nye medlemmer, sier han til NTB.

I løpet av april fikk klubben 200 nye medlemmer, og i tillegg har 60 personer oppgradert sitt eksisterende medlemskap for å kunne spille mer.

– Det er kjempegøy, fastslår Gullberg, som også leder interesseorganisasjonen for de ansatte i norske golfklubber.

Han peker på at koronasituasjonen på mange måter endrer sporten. Det nødvendige fokuset på smittevern fører blant annet til at rundene går fortere.

– Det er mye som går golfens vei om dagen, sier Asker-lederen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært