Britisk minister: – Premier League-kamper vil løfte nasjonen

Storbritannias utenriksminister Dominic Raab mener det vil gi nasjonen et moralsk løft når Premier League-fotballen ruller igjen. Foto: Pippa Fowles, 10 Downing Street via AP / NTB scanpix
Storbritannias utenriksminister Dominic Raab mener det vil gi nasjonen et moralsk løft når Premier League-fotballen ruller igjen. Foto: Pippa Fowles, 10 Downing Street via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det vil gi et moralsk løft for britene om Premier League-fotballen begynner å rulle igjen, sa Storbritannias utenriksminister Dominic Raab tirsdag.

Den engelske eliteserien jobber med planer om å starte treningsaktivitet igjen så snart myndighetene letter på restriksjonene, og man sikter mot å spille kamper fra 12. juni.

Fotballen har vært satt på vent siden 13. mars, og det er 92 seriekamper igjen å spille i Premier League.

Noen mener at planene om å starte opp igjen er forhastet i et land som nå har det nest høyeste dødstall i viruspandemien etter USA. I Frankrike og Nederland har man allerede gitt opp å spille sesongen ferdig.

Raab ser imidlertid med blide øyne på den engelske eliteseriens «Project Restart».

– Jeg mener at det vil løfte stemningen i nasjonen. Folk ønsker at folk skal komme tilbake til jobbene sine, at barna skal komme tilbake til skolen, men de ønsker også å se idrett igjen, sa Raab på den daglige pressekonferansen om virussituasjonen.

– Jeg vet at myndighetene har hatt konstruktive møter med idrettsorganisasjoner for å planlegge hvordan utøvere kan gjenoppta trening under trygge forhold.

Raab understreket at idrett kan gjenopptas bare når forutsetningene er oppfylt.

– Jeg kan fortelle at kulturministeren har arbeidet med en plan for å avvikle idrett uten tilskuere når vi kommer til fase to i gjenåpningen av samfunnet, sa han.

– Nøkkelpoenget er at vi bare kan gjøre det når de medisinske og vitenskapelige rådgiverne mener at det kan gjøres trygt og bærekraftig, men det er noe vi aktivt vurderer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært