Tysk fotballklubb plasserte hele laget i hjemmeisolasjon

Tysk fotball har et nytt smittetilfelle. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix
Tysk fotball har et nytt smittetilfelle. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske fotballklubben Erzebirge Aue har sendt hele klubbens spillerstall hjem i karantene etter at et medlem av støtteapparatet fikk påvist coronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klubben, som holder til på andre nivå i tysk fotball, bekrefter selv situasjonen.

«Klubben er i tett kontakt med helsemyndighetene og har informert dem om saken», heter det i en uttalelse.

Beskjeden om smittetilfellet og det omfattende karantenetiltaket kommer dagen før statsminister Angela Merkel skal møte delstatsministerne for å diskutere en mulig oppstart av fotballen i nær framtid.

Spillerne i Erzebirge Aue er underlagt hjemmeisolasjon fram til torsdag. Da skal de alle gjennomgå en ny runde med virustester.

Ti positive

Klubben offentliggjorde tirsdagens smittenyhet til tross for at ledelsen i den tyske ligaen (DFL) for få dager siden var klar på at den slags saker skulle håndteres fra sentralt hold.

– Tydelige avgjørelser og åpenhet er enormt viktig i en krise som dette, sa klubbpresident Helge Leonhardt på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

DFL opplyste mandag at den siste tidens omfattende virustesting av spillere og ledere i de to øverste divisjonene i tysk fotball ga ti positive tester. Mer enn 1700 prøver er tatt.

Spillere må avgi to negative tester på rad for å få tillatelse til å trene sammen eller spille kamper. Ligaledelsen håper at kampaktiviteten kan gjenopptas senere denne måneden, kanskje så tidlig som 15. mai.

I forrige uke meldte samtidig en annen tysk klubb, Köln, om at to spillere og en fysioterapeut hadde testet positivt på coronaviruset.

Kalou-kritikk

DFL har i samråd med klubbene utviklet et skreddersydd og omfattende konsept for smittevern som skal tas i bruk når ballen begynner å rulle igjen. Det synes samtidig å være flere skjær i sjøen.

Mandag måtte Hertha Berlin-spiller Salomon Kalou tåle krass kritikk etter at han la ut en video der det fremgikk at han og flere lagkamerater brøt flere smittvernregler.

Tysk fotball har stått stille siden i begynnelsen av mars.