Slutt for nok en svensk langrennstrener

Johan Granath er ferdig som trener i Sveriges skiforbund. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix
Johan Granath er ferdig som trener i Sveriges skiforbund. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Johan Granath er på vei ut av Sveriges skiforbund etter sju år. Han har vært trener for utviklingslandslaget de siste sesongene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der har Granath hatt ansvaret for framgangsrike løpere som Linn Svahn og Moa Lundgren. Granath har også tidligere vært sprinttrener for kvinnene på seniornivå.

– Jeg har min siste dag i morgen. Det føles vemodig, for jeg har vært en del av det svenske skiforbundet i sju år, sier han til Aftonbladet.

Det svenske langrennslandslaget har vært preget av uro den siste tiden. Flere løpere skal ha vurdert å gi seg i landslaget, og herretrenerne Mattias Nilsson og Fredrik Uusitalo valgte å stoppe i sine jobber. Dessuten skiftet sprintstjernen Stina Nilsson idrett til skiskyting.

Granath hadde stor suksess med utviklingslaget i junior- og U23-VM. Han sier at han ikke har fått noe tilbud om å forlenge kontrakten.

– De har ikke spurt meg rett ut i alle fall. Jeg vet ikke hvordan de tenker. Jeg hadde en diskusjon med skiforbundet 1. april, men da visste man ikke hvordan økonomien eller strukturen kom til å se ut.