TV 2 overtar Champions League-fotballen fra 2021

Mesterligafotballen blir å se på TV 2 fra høsten 2021. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix
Mesterligafotballen blir å se på TV 2 fra høsten 2021. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mesterligaen i fotball blir å finne på TV 2s kanaler fra 2021/22-sesongen til sommeren 2024.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ble det klart at kanalen overtar de gjeve fotballrettighetene Nent Group har hatt i en årrekke.

– Vi er selvfølgelig glade for å sikre Uefa Champions League på TV 2. I en tid der alt er annerledes, og all fotball er satt på vent, er supporternes muligheter til å følge Champions League den dagen krisen er over, nå sikret, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes TV 2 i en pressemelding.

I påsken opplyste Nent Group at de var ute av kampen om en forlengelse av rettighetene mediekonsernet har hatt siden 1992. Prisen ble for høy for Viasat-eieren, som nylig kjøpte Premier League-fotballen for seks sesonger fra 2022.

Nent Group sitter fortsatt på rettighetene til mesterligaen ut neste sesong, mens TV 2 sender Premier League til sommeren 2022.

Dermed blir det altså et skifte i rettigheter mellom de to rettighetshaverne.

De siste to sesongene har Nent Group riktig nok delt mesterligarettighetene med TV 2. Klart er det også at Viasat-kanalene overtar europaligaen, som TV 2 har hatt til nå, fra 2021.

– Det har vært et privilegium å kunne sende utvalgte kamper fra Champions League, og etter tre slike sesonger blir det ekstra stas å ha de samlede rettighetene alene i ytterligere tre år. Vi skal gjøre alt vi kan for å gjøre seerne fornøyde også i årene framover, sier Sandnes.