Japansk virusekspert tviler på OL neste år

En japansk professor i infeksjonssykdommer tvil på om OL kan gjennomføres i Tokyo neste år. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix
En japansk professor i infeksjonssykdommer tvil på om OL kan gjennomføres i Tokyo neste år. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En japansk professor i infeksjonssykdommer tror ikke at coronaviruset vil være under kontroll i hele verden når Tokyo-OL skal avvikles i 2021.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

OL i Tokyo skulle gått fra 24. juli til 9. august i sommer. Som følge av coronapandemien valgte IOC å flytte hele mesterskapet ett år fram i tid. Det kan likevel være for tidlig ifølge professor Kentaro Iwata ved Kobe-universitetet.

– For å være ærlig tror jeg ikke at det er sannsynlig at OL blir avviklet neste år. Det er to betingelser som må være oppfylt. Det ene er at coronaviruset må være under kontroll. Det andre er at coronaviruset må være under kontroll over alt, fordi man inviterer utøvere og tilskuere fra hele verden.

– Japan kan kanskje ha viruset under kontroll neste sommer, noe jeg ønsker, men jeg tror ikke det vil være tilfellet over hele kloden. Derfor er jeg svært pessimistisk med hensyn til å kunne gjennomføre OL neste sommer, sier Iwata.

Professoren kritiserte tidligere i år Japans håndtering av coronakrisen på cruiseskipet «Diamond Princess» som lå i havn i Yokohama.

Skipet ble satt i karantene, og over 700 personer om bord endte med å bli coronasmittet. 13 av dem døde.

Etter planen er skal det være åpningsseremoni for OL i Tokyo 23. juli neste år.