Juventus med aksjehopp etter spillernes lønnskutt

<p>Juventus-aksjen løfter seg etter at spillerne gikk med på lønnskutt på grunn av coronakrisen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix</p>
Juventus-aksjen løfter seg etter at spillerne gikk med på lønnskutt på grunn av coronakrisen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De italienske serie A-klubben Juventus' aksjeverdi steg kraftig mandag formiddag som følge av beslutningen om lønnskutt for klubbens spillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Coronaviruset har satt en stopper for fotballen i så vel Italia som de aller fleste europeiske land. Det gir klubbene økonomiske utfordringer, og Juventus er blant flere som er blitt enige med spillerne sine om å slanke lønningene mens virussykdommen herjer.

Tidlig mandag løftet aksjene i Torino-klubben seg 7,94 prosent i verdi på Milano-børsen. Det skjer på tidspunkt der mange andre markeder faller tungt som følge av virussituasjonen.

Juventus uttalte i helgen at den økonomiske effekten av lønnskuttene vil bli om lag 90 millioner euro for regnskapsåret 2019/20. Det tilsvarer 1,05 milliarder kroner etter dagens kurs.

Personvernpolicy