Fotball-Europas «rebell»: – Hvorfor skal vi ikke spille?

Fotballpresident Vladimir Bazanov.
Fotballpresident Vladimir Bazanov. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballen er satt på pause over det ganske Europa, men ikke i Hviterussland. – Dette er ingen alvorlig situasjon, sier fotballpresident Vladimir Bazanov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag stanset Tyrkia sin fotballserie som et tiltak i kampen mot koronaviruset, og tidligere denne uken gjorde Russland det samme. Det betyr at så å si all europeisk fotball nå er satt på vent.

I Hviterussland ruller imidlertid ballen. Torsdag var det serieåpning. Der slo Energetik-BGU fra Minsk mesterlaget BATE Borisov 3-1 på hjemmebane. Avspark ble tatt klokken 17.00 lokal tid, nøyaktig som planlagt.

– Hvorfor skulle ikke vi spille? Sa den hviterussiske fotballpresidenten Vladimir Bazanov i forbindelse med åpningskampen ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

– Har vi unntakstilstand i landet vårt? Dette er ingen alvorlig situasjon. Derfor besluttet vi å starte ligaen som planlagt, fortsatte han.

I Hviterussland er heller ikke tribunene helt stengte.

– Selvsagt er det mange kamper i Europa som er spilt bak stengte dører. Men det samles så mange supportere på utsiden av arenaen at det ikke er fornuftig å gjøre det, sier Bazanov.

Det hviterussiske fotballforbundet opplyser på sine nettsider at beslutningen om å spille fotball som vanlig kommer som følge av at kun 51 smittetilfeller av korona er påvist i landet så langt.

Det skal spilles kamper både fredag, lørdag og søndag.

Aktuelt: Haaland med nytt verdibyks: Over milliardgrensen