Norsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering

Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin «MrSavage» Foss Andersen gikk helt til topps i finalen i Fortnite tredje dag av dataspillfestivalen Dreamhack Anaheim i California i USA søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dreamhack er ifølge arrangøren verdens største datafestival, og arrangeres i flere land gjennom året, skriver VG.

Førstepremien i turneringen er på 30.000 dollar, over 280.000 norske kroner, og den norske 15-åringen endte med 400 poeng finaledagen søndag. På Twitter-profilen MrSavage uttrykker Foss Andersen sterke følelser etter seieren.

– Har jobbet så hardt for dette. Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er akkurat nå, skriver han, etterfulgt av en melding med dyp takknemlighet til e-sportlaget hans, 100Thieves, som han nylig signerte for.

Ifølge e-sport-nettstedet ESTNN vant Foss Andersen fordi hans spilte konsistent alle rundene gjennom, men ikke minst var han absolutt best da det gjaldt og havnet på henholdsvis 80.-, 17.-, 9.-, 9.-, 5.-, 79.-, 40.- og til slutt altså 1.-plass i rundene i finalen.

I juli i fjor endte Foss Andersen på 29. plass da han og Endre «Endretta» Byre deltok i siste etappe av turneringen Fortnite World Cup, VM i Fortnite. Byre endte på 24. plass. Toppremien der var på hele tre millioner dollar, som tilsvarte rundt 25 millioner kroner.