Elyounoussi tilbake fra skade da Celtic gikk videre i cupen

Tarik Elyounoussi kunne endelig spille igjen etter et langt skadeavbrekk. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mohamed Elyounoussi spilte sin første kamp siden 10. november da han fikk 85 minutter i 3-0-seieren over Clyde i den skotske cupen søndag.

Elyounoussi har slitt med en fotskade de siste månedene, men kunne endelig spille igjen da hans Celtic enkelt tok seg videre i den skotske cupen.

Lilleputten Clyde fra nivå tre i Skottland stilte uten sørlendingen Kristoffer Syvertsen og skapte få problemer for Celtic med både Elyounoussi og Kristoffer Ajer fra start.

Allerede etter 16 minutter kunne det tidligere Manchester City-talentet Olivier Ntcham gi Celtic ledelsen. Franskmannen kunne enkelt prikke inn en tidlig ledelse, som ble doblet da Scott Brown kranglet ballen i mål etter 40 minutter.

Annen omgang ble en ren transportetappe for Celtic, og Ajer fikk lite å gjøre da han fullførte kampen på midtstopperplass. Elyonoussi ble byttet ut i det 85 minutt, og fem minutter senere la Vakoun Issouf Bayo på til 3-0, som også ble sluttresultatet.