Slik sikrer Norge EM-semifinale allerede mot Island

Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud feirer seieren over Sverige i håndball-EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud feirer seieren over Sverige i håndball-EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske håndballgutta har spilt seg til et drømmeutgangspunkt før de to siste EM-kampene i Malmö. Dette er veien Norge går til semifinale allerede tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da spiller det norske laget mot Island. Islendingene er i en desperat kamp for å sikre seg plass i OL-kvalifiseringen i april.

– Hvem kan stoppe Norge?

– Det må i så fall være oss selv. Men vi er veldig klare på å kjøre på og ikke høre på alt rundt oss. Vi er så sultne på å klare dette (ta gull) og har satt oss så høye mål, sier Magnus Abelvik Rød.

Han har et av sine lange bein i cupspillet allerede. Her er måtene Norge sikrer avansementet på tirsdag.

Garantert norsk semifinale 1: Norsk seier over Island kombinert med at Slovenia (mot Portugal) og/eller Ungarn (møter Sverige) avgir poeng. Da de norske gutta også sikret gruppeseieren før siste kamp.

Garantert norsk semifinale 2: Norsk uavgjort samtidig som Ungarn og/eller Slovenia taper. Norge tar førsteplassen i puljen.

Skulle Norge tape mot Island, vil det ikke være mulig å sikre norsk semifinale før onsdagens kamper. Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør også i hovedrunden.

Det er spilleprogrammet den dagen: Portugal – Ungarn, Norge – Slovenia og Island – Sverige.

Norge slo Sverige 23-20 søndag. Det var den femte strake seieren i EM for Norge.