AZ Alkmaar tapte terreng i gullkampen

Jonas Svensson og AZ Alkmaar avga viktige poeng i gullstriden i Nederland med 1-3-tap mot Willem II lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

AZ Alkmaar med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø på banen, Håkon Evjen på benken tapte 1-3 for Willem II i nederlandsk æresdivisjon lørdag.

Dermed kan laget bli hektet av i gullkampen mot Ajax. Med hjemmeseier mot Sparta Rotterdam søndag vil serielederen være seks poeng foran.

AZ Alkmaar tok oppskriftsmessig ledelsen i toppkampen mot tredjeplasserte Willem II. Oussama Idrissi scoret etter en snau halvtime, og vertene gikk til pause med ledelse.

I 2. omgang slo gjestene fra Tilburg hardt tilbake og avgjorde kampen med mål av Mats Köhlert, Vangelis Pavlidis og Mike Trésor Ndayishimiye.

Svensson og Midtsjø spilte hele kampen, mens Evjen må vente på debuten etter overgangen fra Bodø/Glimt. Tidligere Tromsø-spillere Runar Espejord fikk derimot sin Heerenveen-debut lørdag. Han ble byttet inn ti minutter før full tid i bortekampen mot Feyenoord.

Hjemmelaget ledet allerede 3-1 foran 46.000 tilskuere på De Kuip, og det ble også resultatet.

Feyenoord er på femteplass, mens Heerenveen er nummer åtte.