Ingen nordmenn på pallen på lagsprinten i Dresden

Linn Svahn sikret seier i lagsprinten for Sveriges 1.-lag sammen med Maja Dahlqvist. Foto: Jens Meyer / AP
Linn Svahn sikret seier i lagsprinten for Sveriges 1.-lag sammen med Maja Dahlqvist. Foto: Jens Meyer / AP Foto: NTB scanpix

Ingen av de norske lagene på lagsprinten i Dresden klarte å ta steget opp på seierspallen. Sverige vant kvinneløpet og Frankrike blant herrene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges to lag gikk først inn til siste veksling på herrenes sprint og lå godt an før siste runde, men det holdt ikke helt inn. Selv med Italia og Federico Pellegrino hektet av klarte ingen av de to norske lagene å komme på pallen.

Franske Lucas Chanavat dro på til slutt og kom først i mål, og verken Sindre Bjørnestad Skar eller Eirik Brandsdal klarte å følge Frankrike, Sverige eller Russlands 1.-lag som ble topp tre i Dresden.

Norges 2.-lag med Pål Trøan Aune og Eirik Brandsdal kom seg videre som "lucky losers" i semifinalen, men greide ikke å nå helt opp i finalen. De endte rett bak førstelaget til slutt, som nummer fem.

Fjerdeplass for kvinnene

Før herrene kom på den sure fjerdeplassen, måtte kvinnene ta til takke med det samme på deres lagsprint.

Sveriges 1.-lag stakk ifra mot slutten av løpet, og Norge klarte ikke å holde følge. Nadine Fähndrich og Sveits klarte å ta igjen Sverige, men tapte i spurten mot Linn Svanh. Sveriges 2.-lag gikk inn til 3.-plass foran en skuffet Maiken Caspersen Falla og Norges 1.-lag.

På den åttende etappen stakk Maja Dahlqvist fra og skapte sprekk i feltet, like før vekslingen med Svanh. Den 20 år gamle sprintkometen holdt unna for Falla som prøvde å tette luken, men måtte til slutt spurte for seieren mot sveitsiske Fähndrich.

På oppløpet klarte likevel Sverige å holde unna og vant lagsprinten. Fähndrich ga Sverige kamp helt til mål, men Svanh stakk fram foten på målstreken og kunne juble for seieren.

– Det ble tungt på sisterunden, men vi var så nærme å komme på pallen, men jeg er fornøyd med at vi ikke havner i et uhell og det er et ærlig resultat, sa Falla til NRK.

Hun gikk sammen med Julie Myhre. Norges 2.-lag med Mari Eide og Anniken Gjerde Alnæs endte sist i finalen på 10.-plass.

Uvanlig løype

Nordmennene som fullførte Tour de Ski var ikke til stede på sprintfinalene i Dresden, men Falla sto av etter to etapper av touren og var klar til å revansjere seg. Sprintesset gikk i bakken i semifinalen på lørdagens individuelle sprint og var langt fra fornøyd med forholdene i Dresden.

– De legger opp til at vi skal ramle og at det skal skje uhell, og det er synd at alle skal ende på rumpa fordi det er god underholdning å se på, sa Falla til NRK lørdag.

I motsetning til i vanlig lagsprint, gikk lagene tolv etapper til sammen i den drøyt 600 meter lange løypa, med veksling etter hver runde.

Personvernpolicy