Mourinho kryptisk om Eriksen: – Jeg vet hva som skjer i fremtiden

Christian Eriksen har ikke fått mye spilletid under José Mourinho, men har vært delaktig de gangene han har spilt. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB scanpix.
Christian Eriksen har ikke fått mye spilletid under José Mourinho, men har vært delaktig de gangene han har spilt. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Tottenham-trener José Mourinho ville ikke si stort om hva som skjer med Christian Eriksen fremover. Torsdag ble dansken igjen benket fra start.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Med tanke på fremtiden hans vet jeg hvor han skal. Jeg vet hvor han skal fordi vi har pratet sammen. Vi stoler på hverandre.

Det sa Mourinho etter torsdagens 2-1-seier over Brighton. Eriksen spilte 23 minutter og sto bak det avgjørende målet til Dele Alli. Dansken slo en lekker stikker gjennom til Serge Aurier, som på ett touch la ned til Alli. Han lobbet ballen lekkert i mål fra ti meter.

Men det har blitt mye benkesliting for 27-åringen denne sesongen. Og ting har ikke bedret seg stort under Mourinhos ledelse – i løpet av portugiserens første ni kamper har Eriksen bare startet én kamp. Også torsdag startet han på benken.

– Det eneste jeg kan si er at jeg vet hva som skjer med han i fremtiden, men jeg skal ikke snakke om det. Han må snakke om det når han føler seg klar for det.

I 2017/18- og 2018/19-sesongen noterte Eriksen seg for 18 mål i Premier League. Denne sesongen har det kun blitt ett. Likevel hyller Mourinho kvalitetene til dansken.

– Min følelse er at han vil hjelpe oss. Dersom vi er i trøbbel og trenger en spiller med hans kvaliteter, setter jeg han innpå. Torsdag trengte vi hans blikk for spillet, hans pasningsferdigheter. Han var der for oss da vi trengte han.

Etter torsdagens seier ligger Tottenham på 5.-plass med 29 poeng. Opp til Chelsea på den viktige 4.-plassen er det tre poeng etter halvspilt sesong.

Personvernpolicy