Markeng ute i et år med kneskade

Thomas Aasen Markeng fikk en alvorlig skade da han falt i verdenscupen i Klingenthal i helgen. Foto: Robert Michael / DPA / NTB scanpix
Thomas Aasen Markeng fikk en alvorlig skade da han falt i verdenscupen i Klingenthal i helgen. Foto: Robert Michael / DPA / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Skihopperen Thomas Aasen Markeng (19) har fått sesongen ødelagt etter at korsbåndet og menisken i venstrekneet røk da han falt i Klingenthal søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Markeng kom trillende hjem i rullestol mandag og gjennomgikk en MR-undersøkelse. Tirsdag ble den negative beskjeden offentliggjort for norsk presse på en pressekonferanse på Olympiatoppen i Oslo.

Thomas Aasen Markeng forlot verdenscuphelgen i Klingenthal på krykker. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Thomas Aasen Markeng forlot verdenscuphelgen i Klingenthal på krykker. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Det er korsbånd og menisk som har røket. Det blir vel et år uten hopping, sa Markeng.

Markeng har også tidligere slitt med en kneskade, men har kommet tilbake i hoppbakken. Onsdag skal han opereres for den siste skaden.

Alt lå til rette for at denne sesongen ville bli totningens internasjonale gjennombrudd. Forrige sesong hoppet han stort sett i kontinentalcupen, men han sikret kvoteplass i verdenscupen mot slutten av sesongen og ble også tatt ut til VM, der han ble nummer 20 i normalbakken.

Under VM i Innsbruck fikk han et ublidt møte med snøen da han slo kollbøtte over reklameplakatene i enden av bakken.

Markeng innledet sesongen på det norske laget som tok annenplassen i lagkonkurransen i Wisla og fulgte opp med 10.-plass i Ruka. I Nizjnij Tagil ble det karrierebeste renn for 19-åringen med femteplass individuelt. Det skjedde etter at han måtte stå over det første rennet på grunn av rot med visumet til Russland.

19-åringen tok sitt første NM-gull i mars da han vant i Midtstubakken.

Personvernpolicy