Langrenn: 14 nordmenn foran beste utlending i skandinavisk cup i Vuokatti

Eirik Sverdrup Augdal vant 30 km klassisk i Vuokatti lørdag. Han hadde hele 13 landsmenn mellom seg og beste utenlandske løper. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Eirik Sverdrup Augdal vant og hadde 13 landsmenn mellom seg og beste utenlandske løper under 30 km klassisk i skandinavisk cup i finske Vuokatti lørdag.

Augdal vant ett sekund foran Martin Løwstrøm Nyenget. Vebjørn Turtveit ble nummer tre. Løperne gikk 30 kilometer fellesstart i klassisk stil.

Hjemmeløperen Lauri Lepisto var 24,9 sekunder bak på 15.-plass, men foran seg hadde han 14 norske løpere.

De andre norske som var foran finnen utenom seierspallen var Jan Jenssen, Mikael Gunnulfsen, Johan Hoel, Jørgen Ulvang, Johan Tjelle, Eirik Mysen, Magne Haga, Gjøran Tefre, Daniel Stock, Håvard Moseby og Vebjørn Hegdal.

I kvinneklassen over 20 kilometer var det svenske Maria Nordström som var best. Hun vant spurtoppgjøret mot Tiril Liverud Knudsen og Linn Sömskar.

Marthe Bjørnsgård tok fjerdeplassen foran Silje Øyre Slind.