Haaland-showet fortsetter – scoret igjen i storseier

Erling Braut Haaland fortsetter å bøtte inn mål i mesterligaen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Erling Braut Haaland startet på benken, men bidro med både mål og målgivende pasning i Salzburgs 4-1-seier over Genk i mesterligaen onsdag.

Nordmannen startet på benken, men ble byttet inn etter en drøy time. Sju minutter etter innhoppet var Haaland involvert i Salzburgs 3-0-scoring. 19-åringen ble spilt fri, og fant Hwang Hee-chan inne i boksen.

Kvarteret før slutt hadde Haaland også en ball i nettet, men scoringen ble annullert. Det var vanskelig å forstå årsaken, men målet ble uansett ikke tellende. Scoringen skulle likevel komme for nordmannen. Tre minutter før slutt falt ballen ned i føttene på spissen. Haaland løftet selvsikkert inn 4-1.

Dermed er han oppe i åtte scoringer i mesterligaen denne sesongen. Haaland har vært i fyr og flamme i høst. I første gruppespillkamp scoret han hattrick mot nettopp Genk, og han har i tillegg scoret i begge oppgjørene mot Napoli og mot Liverpool på Anfield. Dette var hans femte strake kamp med scoring i turneringen.

Nordmannen var mestscorende fram til tirsdag kveld da han ble skjøvet ned til andreplass. Da herjet Robert Lewandowski for Bayern München. Polakken scoret fire mål og er dermed oppe i ti scoringer totalt.

Sander Berge spilte hele kampen for Genk.

Tidligere i oppgjøret hadde Patson Daka og Takumi Minamino gikk Salzburg 2-0-ledelse til pause. Mbwana Samatta reduserte til 1-3 for Genk fem minutter før slutt, før Haaland altså fastsatte sluttresultatet.