Solskjær i drama: Seieren glapp på overtid

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær fikk en tøff søndag med uavgjort.
Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær fikk en tøff søndag med uavgjort. Foto: Andrew Yates / Reuters

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United hadde seieren inne, men Sheffield United utlignet til 3-3 på overtid i et drama av en kamp søndag.

Det så lenge ut til å bli Uniteds andre strake bortetap i serien. Forrige gang endte det med 0-1 mot Bournemouth. Sheffield United ledet 2-0, men en knallsterk snuoperasjon sørget for Manchester United-ledelse utover i den andre omgangen. Så glapp det for Solskjærs menn.

Oliver McBurnie utlignet i tilleggstiden. Den ble godkjent etter VAR-arbeid.

Poengdelingen gjør at United ligger på 9.-plassen med 17 poeng på 13 kamper. Vinner Newcastle sin kamp mandag, faller United ned som nummer ti.

Hjemmelaget tok en fullt fortjent ledelse ved John Fleck. Han scoret etter en retur fra United-keeper David de Gea. I forkant tapte Phil Jones en duell med Lys Mousset. Noe før hadde målvakten hatt en dobbeltredning.

– Hvor er fighterviljen i dette United-laget?, spurte tidligere Liverpool-midtstopper Mark Lawrenson i pausen av BBCs radiosending.

Etterpå kalte Lawrenson kampen «perfekt PR for fotballen».

Rask snuoperasjon

Bare sju minutter etter pause ordnet Mousset 2-0 med et godt skudd og sendte Bramall Lane-stadion inn i ren lykkerus. Resultatet gjør at Sheffield United ligger på en overraskende 6.-plass.

Brandon Williams reduserte til 1-2 etter 73 minutter. Det målet kom mer eller mindre ut av intet og ga kampen ny nerve. så scoret Masson Greenwood og Marcus Rashford og fikset 3-2-ledelsen.

Solskjær sliter tungt, og hittil i sesongen har laget hans i snitt bare tatt 1,30 poeng per kamp. Søndag ga United fra seg ball på ball helt upresset i over en time.

Flyr langt

United reiser snart på langtur til Kasakhstan og europaliga mot Astana torsdag. Troppen vil sitte cirka 10.000 kilometer på flyet tur-retur.

Kampen spilles på en arena med tak. Det er meldt cirka 15 minusgrader utendørs ved avspark.

Uniteds neste seriekamp går hjemme mot Aston Villa søndag neste uke. Noen få dager senere kommer to avgjørende oppgaver i Premier League for Solskjær.

Resultatene mot Tottenham hjemme og byrival Manchester City borte, kan diktere mye av utfallet i serien for nordmannen.